OO SDA Kiseljak

Općinska organizacija SDA Kiseljak je osnovana na Osnivačkoj skupštini održanoj dana 09.09.1990.godine u Kiseljaku, koju je pripremio inicijativni odbor na čelu sa predsjednikom Ešrefom Hadžićem. Skupštini je prisustvovalo oko 5.000 građana i uglednih gostiju, među kojima je bio i g-din Alija Izetbegović. Izabrani su izvršni općinski organi Stranke na čelu sa Ejubom Mujićem.

Od tada pa sve do danas, OO SDA Kiseljak je vodeća politička snaga bošnjačkog naroda i svih patriota na području općine Kiseljak, kako u proteklom ratu, tako i u poslijeratnom periodu.

U svom kontinuiranom radu SDA Kiseljak je organizovala i provodila mnogobrojne aktivnosti na afirmaciji države Bosne i Hercegovine, te ravnopravnosti građana općine Kiseljak i stvaranju boljih životnih uslova na ovoj općini.

Od Osnivačke skupštine do sada je održano pet redovnih skupština OO SDA Kiseljak, na kojima su birani novi organi i rukovodstva Stranke. Osim prvog predsjednika Ejuba Mujića, predsjednici OO SDA Kiseljak su bili: Alija Bulić, Sulejman Bećirević, Nedžad Karić, Saudin Dahija i Muhamed Emšo.

OO SDA Kiseljak i dalje nastavlja svoje programske aktivnosti na afirmaciji i jačanju države Bosne i Hercegovine, te promicanju svih pozitivnih vrijednosti i boljeg sutra za sve građane općine Kiseljak i šire.

Vi ste ovdje: Naslovna OO AM SDA SBK OO AM SDA Kiseljak