Asocijacija mladih OO SDA Novi Travnik organizuje javnu tribinu

OO AM SDA Novi Travnik će 15.07.2015. godine (srijeda) u prostorijama sale Općine Novi Travnik s početkom u 18:30 sati  organizovati javnu tribinu na temu:"Post i zdravlje", gost predavač je dr. Mersudin Hadžić. Svi ste dobrodošli.

11717046 891299304268606 291572518 n

AM SDA SBK I AM SDA JAJCE UPRILIČILI OMLADINSKI IFTAR

Asocijacija mladih SDA SBK i Asocijacija mladih SDA Jajce je 03.07.2015 godine, uz veliku podršku predsjednika OO SDA Jajce i načelnika opštine Jajce Edina Hozana, ugostila Predsjedništvo AM SDA BiH i članove Glavnog odbora AM SDA BiH.

Iftar je bio upriličen na otvorenom, na Plivskim jezerima, uz druženje sa horom Sejfullah iz Konjica.

Ovo druženje je ostavilo dubok trag na omladinu zbog čega nisu krili svoje zadovoljstvo te su organizatorima uputili iskrene čestitke i zahvalnost na organiziranju iftara.

jajce-online.com

DSC 0908-1024x681

 

Održan sastanak KIO AM SDA SBK

Članovi Kantonalnog izvršnog odbora AM SDA Srednjobosanskog kantona su u četvrtak, 12.02.2015. godine održali sjednicu, na kojoj je prisustvovao i gosp. Asim Mekić, predsjednika KO SDA SBK, koji je iskoristio ovu priliku da se upozna sa mladim snagama  SDA sa područja Srednjobosanskog kantona. Na sjednici je usvojen zapisnik sa prethodne sjednice, razmatran je i usvojen program rada  KO AM SDA SBK za tekuću godinu i financijski izvještaj za 2014 / 2015 godinu, te se raspravljalo o informaciji sa sjednice Predsjedništva AM SDA BiH na temu mladih u implementaciji izbornih rezultata.

 

Predsjednik AM SDA SBK, gosp. Elvedin Mušanović je prisutne pozdravio i izrazio zadovoljstvo zbog prisustva sjednici KIO AM SDA SBK, gosp. Asima Mekića, predsjednika KO SDA SBK, te mu ovom prilikom prezentirao program dosadašnjih aktivnosti, kojima su mladi ljudi doprinijeli uspješnim izbornim rezultatima na području SBK, ali i planirane aktivnosti, koje čekaju na realizaciju. Predsjednik KO SDA SBK, gosp. Mekić je naglasio da je SDA ozbiljan i prepoznatljiv brend naše države koji gradi državu,a država ostaje na mladima i upravo zbog te činjenice Asocijaciji mladih SDA potrebno je dati šansu za napredovanje, ali je također potrebno i djelovati na regrutaciji novih mladih snaga. Na kraju sastanka, gosp. Mekić je istaknuo da će svakodnevno biti na raspolaganju AM SDA SBK, te da jedino zajedno i jedinstveno možemo graditi bolju i uspješniju životnu sredinu.

IMG 20150212 181418 Medium

 

IMG 20150212 180938 Medium

Travnik: Ulična akcija povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv pušenja

Asocijacija žena i Asocijacija mladih OO SDA TRAVNIK 31.05.2013 god.  uličnom akcijom obilježile su  Svjetski dan borbe protiv pušenja. 

 Svjetski dan borbe protiv pusenja SDA Travnik5

Politička akademija SDA organizovala seminar u Jajcu

Politička akademija SDA u Jajcu je organizovala još jedan u nizu uspješnih  projekata jačanja unutrašnjih kapaciteta i podrške u izgradnji lokalnih politika i kampanja. Na programu su bili zastupljeni učesnici iz Sarajeva, ZDK, USK i SBK. Na seminaru je posebno  istaknuta podrška programa PA i ostalih partnera u izbornim, ali i drugim aktivnostima jačanja Stranke i uključivanja članstva i građana u procese donošenje odluka u našoj zemlji.

seminar jajce pa

Zastupnici SDA u Skupštini SBK učestvovali na tribini

Centri civilnih inicijativa (CCI), 21.12.2012.godine s početkom u 14:00 sati u Poslovnom centru City Mall (Pizzeria Port Alba preko puta Općine Travnik) su organizovali javnu tribinu, a sve u cilju poboljšanja komunikacije između građana i izabranih predstavnika vlasti.


Na tribini su sudjelovali zastupnici SDA Refik Poparić i Nurudin Alihodža. Osim zastupnika SDA, tribini su bili prisutni i zastupnici u Skupštine SBK Ljubinka Atanasijević i Muhamed Čurić.
Moderator tribine bio je Kenan Kavazović.


Pitanja koja su interesovala građane, a na koja su zastupnici odgovorili bila su u oblasti zapošljavanja, zdravstva, socijalne politike, obrazovanja, poljoprivrede i mladi.

PC210975 Medium

(foto:travnikservis.com)

 

 

Obilježena 22. godišnjica osnivanja AM SDA

Dvadesetdruga godišnjica osnivanja Asocijacije mladih SDA (tada Muslimanski omladinski savez) obilježena je 22. decembra 2012. godine. Predsjedništvo Asocijacije mladih održalo je Svečanu sjednicu u povodu 22. godišnjice osnivanja na kojoj je predsjednik AM SDA podsjetio na značaj i doprinos omladinskog podmlatka SDA od osnivanja do danas.

Nakon Svečane sjednice članovi Predsjedništva Asocijacije mladih SDA položili su cvijeće na mezar prvog predsjednika Stranke demokratske akcije rahmetli Alije Izetbegovića.

 

godisnjica am

Sutra obilježavanje nove 1434. Hidžretske godine

U Srijedu 14-tog novembra poslije akšama nastupa 1.Muharem što obilježava 1434. Hidžretsku Novu godinu.

 

Povodom Nove 1434. hidžretske godine SDA SBK  upućuje najljepše i najiskrenije čestitke, sa željom da bude sretna, berićetna i uspješna.

 

Hidžra je preseljenje Poslanika s.a.v.s. i prvih muslimana iz Mekke u Medinu i polazna je tačka računanja vremena muslimanskog kalendara. Prema proračunu, Hidžra se dogodila 20. septembra 622. godine. Utvrđivanje ovog događaja kao početka računanja vremena datira od halife Omera r.a , a odluka je donijeta 17. godine nakon Hidžre. Mjesec muharrem je određen kao prvi mjesec u godini, zato što se ponovo počinjalo s radom nakon povratka sa hadždža. Era je, tako, započela ne sa danom Hidžre, nego sa prvim danom mjeseca muharrema godine Hidžre. Taj prvi dan je bio petak, 16. temuz ( juli ) 933. godine seleukidske ere i 622. godine julijanskog (gregorijanskog) kalendara.

vatromet

Vi ste ovdje: Naslovna Vijesti Asocijacija mladih