POTVRĐENI IZBORNI REZULTATI

Sarajevo, 06.11.2012.godine – Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, u zakonom utvrđenom roku, donijela Odluku o potvrđivanju rezultata Lokalnih izbora 2012. godine. Odlukom nisu potvrđeni rezultati u izbornim jedinicama Istočni Drvar, Istočni Mostar i Vukosavlje jer su u ovim izbornim jedinicama poništeni izbori na pojedinim redovnim biračkim mjestima, a takođe izborni rezultati nisu potvrđeni u izbornim jedinicama Gradiška (za skupštinu općine), Kotor Varoš (za načelnika i skupštinu općine), Bosansko Grahovo (za načelnika i skupštinu općine), Šekovići (za načelnika i skupštinu općine), Srebrenica (za načelnika i skupštinu općine), Milići (za načelnika i skupštinu općine), Prijedor (za skupštinu grada) i Banja Luka (za skupštinu grada) jer još uvijek odluke Centralne izborne komisije BiH donešene po zahtjevima za ponovno brojanje ili poništenje izbora u tim izbornim jedinicama nisu postale pravosnažne.
Potvrđeni rezultati izbora biće dostupni javnosti na Internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, i biće objavljeni u službenim glasilima u BiH.
Rezultati su konačni i mogu se implementirati. S tim u vezi Centralna izborna komisija BiH će u utorak, 13.11.2012. godine u Sarajevu upriličiti uručenje uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim načelnicima i gradonačelnicima, dok će uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim vjećnicima/odbornicima odnosno zastupnicima u Skupštini Brčko Distrikta BiH biti dostavljena posredno.
Napomena:
Uručenje Uvjerenja o dodjeli mandata u izbornim jedinicama za koje nisu potvrđeni izborni rezultati biće naknadno upriličeno.

(izbori.ba)

 

Logo Izbora S

Vi ste ovdje: Naslovna Vijesti Asocijacija mladih POTVRĐENI IZBORNI REZULTATI