REGIONALNI PROGRAM POLITIČKE AKADEMIJE SDA TRAVNIK POČEO SA RADOM

Promocija Političke akademije SDA, pred više od 350 posjetilaca, održana je u Travniku, a tim povodom je predstavljen Regionalni odbor SBK Akademije, na čijem čelu će biti Halim Spahić i Elvedin Mušanović. Događaju su prisustvovali i Senad Šepić, potpredsjednik SDA i direktor Političke akademije SDA BiH, Salko Selman, predsjednik KO SDA SBK, te ministri i načelnici općina iz SDA u ovome kantonu. Također, na promociji su bili prisutni i predsjednici iz svih općinskih odbora SDA SBK, te mnogi drugi istaknuti članovi i funkcioneri SDA. Opsirnije... 

Prisustvo velikog broja članova Stranke, te Asocijacije mladih SDA, Asocijacije žena i Asocijacije Fatma iz SBK, ukazuje na veliki interes za rad, aktivnosti i programe koje PA SDA realizira. Podršku političkoj edukaciji, kao nezaobilaznoj stepenici u razvoju političkog djelovanja, u punom kapacitetu, pružio je predsjednik KO SDA SBK Selman, rekavši da je uspješno političko djelovanje u budućnosti moguće samo ako se ozbiljno posvetimo edukaciji i razvoju, a da je Politička akademija SDA svojim radom i aktivnostima dokazala da je nezaobilazan faktor na tom putu, ne samo u SDA, nego u cijeloj BiH i regionu.

Aktivnosti Akademije u ovoj godini će uglavnom biti posvećene pripremi kandidata za lokalne izbore i stoga će i Regionalni program Travnik u narednom periodu organizirati seriju obuka o političkoj komunikaciji i vođenju kampanja po svim općinama SBK. 

 

IMG 0763 Medium

 

Vi ste ovdje: Naslovna Vijesti Asocijacija mladih REGIONALNI PROGRAM POLITIČKE AKADEMIJE SDA TRAVNIK POČEO SA RADOM