Obuka kandidata/kandidatkinja SDA za lokalne izbore 2012. godine


Općinski odbor SDA Jajce jučer, 26.07.2012. godine,  je bio domaćin Programa obuke za kandidate/kandidatkinje na listama za općinske izbore 2012. godine iz općina Jajce,Donji Vakuf, Bugojno, Gornji Vakuf, Novi Travnik, Vitez i Kiseljak. Organizator seminara je bila Politička akademija SDA u saradnji sa Međunarodnim republikanskim institutom (IRI) iz Vašingtona.

Tema obuke je bila: Planiranje i vođenje modernih kampanja.

Predavač na seminaru je bio poznati ekspert za kampanje Tomislav Damnjanović, čovjek sa velikim iskustvom u ovoj oblasti koje je na veoma zanimljiv, dinamičan i atraktivan način prezentirao svoje znanje prisutnima.

Prisutnima se kroz pozdravni govor obratio Edin Hozan, predsjednik Općinskog odbora SDA Jajce, kandidat za načelnika na općinskim izborima 2012. godine, dok je uvodno izlaganje imao gospodin Senad Šepić, direktor Političke akademije SDA i potpredsjednik SDA BIH.

S obzirom da je jedan od ciljeva održavanja seminara, ali i samog programa, jačanje uloge žena u političkom životu lokalne zajednice i njihova priprema za lokalne izbore 2012. godine, prisutnima se kroz prigodno predavanje obratila Amila Karačić.

Učesnici seminara su iskazali veliko zadovoljstvo obrađenim temama, organizacijom seminara, prezentacijama i stručnošću predavača, te su dali sugestije za teme koje bi bilo korisno obraditi na narednim seminarima.

Seminaru su prisustvovali i kandidati za načelnike općina Bugojno, Vitez i Kiseljak ispred Općinskih odbora SDA, Vildan Hajić, Advan Akeljić i Elvedin Mušanović.

Vi ste ovdje: Naslovna Vijesti Asocijacija mladih Obuka kandidata/kandidatkinja SDA za lokalne izbore 2012. godine