Bajram Šerif Mubarek Olsun

U povodu nastupajućeg Bajrama,  Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Srednjobosanskog kantona upućuje najiskrenije čestitke svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u Bosni i Hercegovini i dijaspori. Želimo da Bajram provedete u dobrom zdravlju i miru u krugu svojih obitelji, prijatelja i komšija.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

 

20101115135008

Održana sjednica KIO AM SDA SBK

Dana 16.06.2015. godine održana je sjednica Kantonalnog izvršnog odbora Asocijacije mladih SDA SBK u prostorijama OO SDA Kreševo. To je ujedno bila i konstituirajuća sjednica izvršnog odbora na kojoj se iznijela informacija sa Konvencije AM SDA SBK. Predsjednik KO AM SDA SBK g-din Mersudin Hadžić i ostali članovi izvršnog odbora su izrazili zadovoljstvo rezultatima AM SDA SBK na održanoj Konvenciji. Na sastanku su se definisali ciljevi rada AM SDA SBK u narednom periodu.

11652123 10153387915172290 481925332 n

Ramazan Šerif Mubarek Olsun

Svim muslimanima, građanima Bosne i Hercegovine, u zemlji i dijaspori, želimo da predstojeće mubarek dane isposte u zdravlju i miru, zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

Sa uvjerenjem da će mjesec Ramazan, jasnih misli i dobrih djela doprinijeti jačanju međusobnog uvažavanja, tolerancije i suživota različitih naroda, vjera i kultura kao višestoljetne tradicije Bosne i Hercegovine.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

 

 

ramadan eid mubarak-wide Medium

 

 

 

Održana Konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDA

IMG 5455-1024x682 Small

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Sarajevu je 05.06.2015.godine  održana Konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDA.

Na sjednici su verificirani mandati članovima Glavnog odbora izabranim na 6.Kongresu Stranke i članovima po položaju.

Izabrano je rukovodstvo Glavnog odbora SDA. Za predsjednika je izabran  Halid Genjac, a  četiri zamjenika predsjednika u naredne četiri godine bit će Jasmina  Biščević-Tokić , Hamdija Fejzić, Ivica Šarić i Čedomir Lukić.

Također, izabrano je  11 članova Glavnog odbora na prijedlog predsjednika Stranke Bakira Izetbegovića i to: Ivica Šarić, Irfan Ajanović, Čedomir Lukić, Nermina Kapetanović, Đemal Memagić, Muhamed Osmić, Senad Hašić, Mihnet Okić,Salko Sokolović, Nedim Čivić i Ibrahim Nadarević.

Glavni odbor SDA je na današnjoj sjednici za generalnog sekretara Stranke izabrao Amira Zukića.

Predsjedništvo SDA u mandatnom periodu 2015-2019.godina činit će: Senad Bratić, Aljoša Čampara, Selmo Cikotić, Alma Čolo,Amir Fazlić, Suad Hasandedić, Hikmet Hodžić, Dževad Hodžić, Asim Kamber, Dževad Mahmutović, Fadil Novalić, Aida Obuća, Ramiz Salkić, Husejin Smajlović, Nermin Mandra, Fikret Prevljak, Esed Kadrć i Refik Lendo.

Mubarek olsun Nova hidžretska 1436. godina

KO SDA SBK svim muslimanima želi sretnu novu 1436. hidžretsku godinu. Prema lunarnom kalendaru, danas sa zalaskom sunca – akšamom (17,55 sati) nastupila Nova 1436. hidžretska godina.

vatromet-dzamija-400x258

Vi ste ovdje: Naslovna Vijesti Vijesti iz SDA