Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine gosp. Mirsad Kebo posjetio Općinu Travnik

Potpredsjednik Federacije BiH gosp. Mirsad Kebo danas je posjetio Općinu Travnik na čelu sa načelnikom Općine gosp. Admirom Hadžiemrićem. Sastanku su prisustvovali i Premijer SBK-a gosp. Lendo Tahir, poslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH gosp. Salko Selman, predstavnici Konfekcije Borac-Travnik i pomoćnik ministra energije, rudarstva i industrije FBiH gosp. Marinko Bošnjak. Tom prilikom je iskazan interes za uspješniji razvoj privrede u SBK kantonu, te pružanju podrške lokalnoj zajednici.

Također, potpredsjednik Federacije BiH gosp. Mirsad Kebo je održao radni sastanak sa predstavnicima Konfekcije Borac-Travnik“. Razmjenjena su mišljenja i iskazana volja da se pruži maksimalna podrška Konfekciji „Borac-Travnik“, kako bi ovaj veliki proizvodni pogon i dalje uspješno poslovao i upošljavao što veći broj ljudi.

Zajednički cilj jeste da Konfekcija sačuva uspješan brend čiji su proizvodi postali mnogo više od robe na tržištu. Razgovarano je o potrebi jačeg angažmana u poticajima za privredne subjekte i očuvanje velikih proizvodnih pogona kao što je Konfekcija Borac, kako bi se efekti ekonomske krize što više ublažili.

Također, potpredsjednik FBiH gosp. Mirsad Kebo posjetio je sa domačim zvaničnicima i Kantonalnu bolnicu Travnik i njenog direktora gosp. Dr. Mirsada Granova. Istaknuta je potreba da se za sve građane obezbijede iste zdravstvene usluge na području cijele Federacije BiH. „Zdravi građani, znači zdravo društvo“ rekao je potpredsjednik FBiH gosp. Mirsad Kebo.posjetakebe

 

Vi ste ovdje: Naslovna Vijesti Vijesti iz SDA Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine gosp. Mirsad Kebo posjetio Općinu Travnik