Humanost na djelu AŽ SDA Bosanski Novi

sda3Na području općine Bosanski Novi u toku je opsežna akcija prikupljanja i dijeljenja humanitarne pomoći socijalno ugoženim porodicama na području ove općine.

Akciju je pokrenula Asocijacija žena SDA Bosanski Novi uz nesebičnu podršku Općinskog odbora SDA Bosanski Novi, poslanika u Narodnoj skupštini RS, gosp. Senada Bratića i Portala www.bosanski novi-urije.com koji cijelo vrijeme redovno prati tok akcije.

Stranka demokratske akcije je i ovaj put pokazala kao i u predhodni niz godina kako joj je stalo do onih kojima je pomoć najpotrebnija. Međutim, ovo je prvi put da je jedna humanitarna akcija dobila ovako široke razmjere, zahvaljujući bosanskonovskoj dijaspori koja se masovno odazvala na apel za pomoć, ljudi velikog srca iz malog grada na obalama dviju ljepotica Une i Sane.

U samo nekoliko dana pristiglo je preko 5 hiljada maraka, a od tih novaca pakete je do sada dobilo oko 130 porodica. Akcija je nastavljena i očekuje se priliv novih sredstava od kojih će pomoć dobiti još porodica. Kako sada stvari stoje potrbe na terenu su daleko veće pa očekujemo da se u ovu akciju uključi i Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica i resorni ministar gosp. Adil Osmanović koji je već kontaktiran po ovom pitanju.

Aktivistice Asocijacije žena na čelu sa tehničkim sekretarom Dijanom Tankušić su provodile sate i sate pakujući pakete, a zatim po velikim hladnoćama i nepristupačnim terenima iste dijelili što je vrijedno svake zahvale.

Pomoć na ternu su dobile porodice bez obzira na strančku pripadnost, isključivo je gledan socijalni status porodice. Ovih dana Bošnjaci u Bosanskom Novom i dijaspori dišu jednim plućima i kuca im jedno srce što je dokaz da smo zajedno jači i da Bošnjak ne zaboravlja, ko je, šta je i odakle je!?

Vi ste ovdje: Naslovna Vijesti Vijesti iz SDA Humanost na djelu AŽ SDA Bosanski Novi