Denis Zvizdić novi predsjednik kantonalnog odbora SDA

zvizdicVečeras u Sarajevu održana sjednica KO SDA Sarajevo. Na sjednici su članovi birali novog predsjednika odbora. Najveći broj glasova dobio je Denis Zvizdić, dok je drugi po broju glasova bio Hamdo Ejubović.

Denis Zvizdić, rođen je 09. juna 1964. godine u Sarajevu. Diplomirao je 1989. godine na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu, gdje je i 2000. magistrirao, a potom, 2007. i doktorirao.

U dosadašnjoj karijeri radio je u Ministarstvu prostornog uređenja i građenja RBi H , u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša, u Unioninvestu Sarajevo, a bio je i ko-direktor za izradu Nacionalnog akcionog plana za zaštitu okoliša BiH .

Godine 1999. radio je na poziciji asistenta na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu. Na istom fakultetu je bio i viši asistent, od 2003. do 2007. godine, kada je postao docent u dopunskom aranžmanu, što je i dan-danas.

Premijer Vlade KS-a je bio od 2003. do 2006. godine. Na Općim izborima 2006. godine izabran je u Skupštinu Kantona Sarajevo sa 17.763 glasa i postavljen je za Predsjedavajućeg. Istovremeno je imenovan i za delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH).

Vi ste ovdje: Naslovna Vijesti Vijesti iz SDA Denis Zvizdić novi predsjednik kantonalnog odbora SDA